Prosátý cukr, žloutky a vanilku třeme v míse 15 minut. Pak přidáme tuhý sníh z bílků, strouhané vlašské ořechy a krupičkovou mouku. Těsto rozetřeme na máslem potřený, moukou posypaný plech na 3
cm vysoko, zahradíme papírem a upečeme je v prostředně horké troubě do růžova. Studené těsto rozpůlíme, 1 díl potřeme ořechovým krémem, druhý na něj položíme, prkénkem zatížíme a pak polijeme povrch Čokoládovou polevou a když oschla, nakrájíme řezy.
Krém: 6 menších lžic mléka, 3 žloutky, 4
dkg cukru a kousek vanilky ušleháme dobře v kotlíku. Pak jej postavíme do kastrolu s vařící vodou a na plotně šleháme, až krém zhoustne a pak jej dáme vychladnouti. V míse zatím umícháme do pěny 6
dkg čajového másla, přidáme do něho studený vařený krém a 4
dkg hrubě krájených vlašských ořechů.
Poleva: ½
dkg másla, lžičku vody a 6
dkg čokolády si dáme v míse na okraj trouby rozehřáti. Poté přikapáváme stále míchajíce 10
dkg cukru, povařeného v ⅛
l vody na silnou nitku. Hladce umíchanou a ještě horkou polevou poléváme upečené těsto.
Rozpočet na těsto: 12 ½ dkg cukru – 4 žloutky – vanilka – ze 4 bílků sníh -10 ½ dkg ořechových jader – 2 dkg krupičkové mouky – 1 dkg másla a 1 dkg mouky na plech.